Турове и екскурзии

Районът на Ивайловград и хотел Луксор предлагат разнообразни възможности за активен отдих и посещение на природни и исторически забележителности. Подробно описание на велотурове в околността можете да разгледате тук. Попитайте ни за местни водачи, организирани екскурзии и интересни атракции в региона.

Екипът на хотел Луксор може да организира за Вас дегустации във винарска изба Ямантиеви в Ивайловград. Препоръчваме също, пътувайки към Ивайловград, да отскочите до Къщата на виното в село Мезек, където дегустацията е по 5,00 лв на човек или е безплатна ако си купите две бутилки от ароматното им вино. Не пропускайте и виненото приключение Катаржина пак в района на село Мезек - задължително с предварителна заявка.

Хотел Луксор пренася традициите през вековете и предоставя пълна информация на своите гости за възможностите за турове и екскурзии. 

Можете да съчетаете посещениео си при нас с разтоварващ шопинг в Одрин, който се намира на 30 км от Ивайловград

Какво можем да си купим от Одрин? 

Българите най-често си купуват прах за пране и омекотители, тъй като там са сравнително по-евтини отколкото в България; 

Красиви декоративни сапуни с най-различни форми и аромати, подходящи за подарък или сувенир; 

Прежда; 

Ядките са често купувана стока, има голямо разнообразие; 

Баклава, пишмане, локум, кадаиф; 

"Юфка", преведено на български - кори за баница; 

Кожените изделия са изгодни 

Наргилета

Памперси и други детски/ бебешки принадлежности спадат към често купуваните стоки 


Какво не трябва да пропускаме да опитаме? 

Прочутият специалитет на Одрин - таваджигер. Той представлява запържен черен дроб, приготвен по специална рецепта. Най-вкусен е до Джамията Селимие, именно там ще имате възможност за обяд - като разбира се сте свободни да изберете и друго място за обяд. 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

  • Задграничен паспорт, валиден минимум 3 месеца от датата на завръщане в  страната
  • За лица под 18 г. пътуващи с двама родители се изисква задграничен паспорт, за лица под 18 г. пътуващи с един родител или без родители се изисква декларация заверена от нотариус и две ксерокопия на тази декларация, както и ксерокопие на акта за раждане на детето.