За Ивайловград

Ивайловград е малко китно градче в Източните Родопи с 3500 жители, което има всички необходими удобства за вашия приятен престой. В Ивайловград има банкови офиси с банкомати, няколко големи хранителни магазина, домашни потреби, туристически информационен център, бензиностанция. В бившата градска баня на Ивайловград сега се помещава добре подреден Исторически музей. В Ивайловград са запазени и няколко интересни църкви.
От СПА комплекс Луксор или ТИЦ-Ивайловград може да наемете велосипед и да обиколите града и околностите по здравословен и природосъобразен начин. Вила Армира несъмнено е една от най-посещаваните туристически атракции. Ивайловград е заобиколен от невероятна природа и няколко интересни природни територии могат да бъдат мястото на вашето кратко пътешестване из дивата красота на региона. Такива територии са Дупката и Ликана, където е царството на орхидеите и панорамните гледки към хълмовете на Източните Родопи. Село Мандрица и село Одринци са със запазена автентична архитектура на старите каменни и кирпичени къщи.
В сряда сутрин не пропускайте пазара в центъра на Ивайловград, където може да си закупите свежи плодове и зеленчуци, както и всякакви други полезни и атрактивни неща.
Ивайловград е известен винопроизводителен район, затова гледките на ширнали се лозови масиви е нещо обичайно и типично за региона. Не пропускайте да отнесете със себе си бутилка слънчево ивайловградско вино, за да се насладите на превъзходния му вкус у дома.