Ресторант

През вековете Ивайловград е бил дестинация за отмора и почивка на римляни и траки, а и на пътя на култури с византийски и източни влияния. Регионът, с неговия микроклимат и близост до морските брегове на Бяло море, е обусловил и кулинарните традиции: закуската започва с катми, мекици и кисело мляко, пресни плодове и сокове, обядът преминава в месни изкушения от печено агнешко и рибни плата със сом, шаран и пъстърва с подправки от региона – риган, джоджен и мащерка, и следват десертите с рачел, домашна торта и сусамов тахан. В Ивайловград се организират кулинарни фестивали на виното, сусама и тракийските гозби. Сусамовият тахан, масленицата и диворастящите бадеми и орехи са също част от традиционните предложения на региона.

Ресторант „Луксор“ разполага със 120 седящи места, като може да поеме до 250 души на тип коктейл. Предлагаме Ви богато а-ла-карт меню с традиционни ястия. Наш приоритет е запазването на автентичността при приготвянето на храната и използването на местни, екологично произведени зеленчуци, плодове и месо. Организираме също и приготвянето на агнешко или телешко чеверме според сезона и с предварителна заявка. Животните взимаме от местни ферми, където те се отглеждат свободно по екологичен начин сред природата на Източните Родопи.

Екипът ни има дългогодишен професионален опит в организацията на тържества и събития, като през уикенда често организираме тематични вечери с музика на живо, както и фолклорни програми при желание от клиенти. Семейни събития, сватби и корпоративни тържества можем да подготвим по индивидуални изисквания за меню и форма на поднасяне.

Храната е важна част от усещането на посетителите на комплекса за отдих и наслада от престоя им. Ето защо екипът на комплекса цени вашето мнение или препоръка за събитие - изпратете запитване оттук.